valkoinen liivi

Kuvat Nissan Juke 1,6 DIG-T 4x2 2013 pitkäaikainen testi Nissan Juke 1,6 DIG-T 4x2 - kestotesti

Yli 60000 km Nissan Juke oli meidän seuralainen - in kestotesti kerromme teille missä ovat heikkoudet ja vahvuudet tuoreen SUV

Kuvat Nissan Juke 1,6 DIG-T 4x2 2013 pitkäaikainen testi Cockpit Nissan Juke 1,6 DIG-T 4x2 - kestotesti

Ajohytin: Toiminta on mikään salaisuus. Lakattu keskikonsolissa muistuttaa moottoripyörä säiliön

Kuvat Nissan Juke 1,6 DIG-T 4x2 2013 pitkäaikainen testi runko Nissan Juke 1,6 DIG-T 4x2 - kestotesti

Lastin määrä putoaa - koska ulkomitat Juke - kanssa 251-830 litraa, ei ole vain runsaasti päässä ...

Kuvat Nissan Juke 1,6 DIG-T 4x2 2013 pitkäaikainen testi kynnys Nissan Juke 1,6 DIG-T 4x2 - kestotesti

... kynnys on suhteellisen korkea

Kuvat Nissan Juke 1,6 DIG-T 4x2 2013 pitkäaikaisen testi ajoturvallisuus ESP Nissan Juke 1,6 DIG-T 4x2 - kestotesti

Hyvä ajo turvallisuus taataan tarkkaavainen ESP myös vaikeissa sääolosuhteissa

Kuvat Nissan Juke 1,6 DIG-T 4x2 2013 pitkäaikaisen kokeen aikana Nissan Juke 1,6 DIG-T 4x2 - kestotesti

Paitsi vuoristossa, rehevä 190 hv tuoda Nissan Juke eteenpäin

Kuvat Nissan Juke 1,6 DIG-T 4x2 2013 pitkäaikainen testi alustan Nissan Juke 1,6 DIG-T 4x2 - kestotesti

Legginess Juke pysäköity hyvin syrjässä vaarantaen alustaan ​​ilman naarmuja

Kuvat Nissan Juke 1,6 DIG-T 4x2 2013 pitkäaikainen testi Etu Nissan Juke 1,6 DIG-T 4x2 - kestotesti

Liioiteltu etureuna Juke varmasti ainutlaatuisen luonteen

Kuvat Nissan Juke 1,6 DIG-T 4x2 2013 pitkäaikaisen testi navigointijärjestelmä Nissan Juke 1,6 DIG-T 4x2 - se on ...

... Hyvä: Navigointijärjestelmä
Sähköisen oppaan (vakiona Tekna laitteiden), kuten on helppo käytettävyys

Kuvat Nissan Juke 1,6 DIG-T 4x2 2013 pitkäaikaisen testi peruutuskameran Nissan Juke 1,6 DIG-T 4x2 - se on ...

... Hyvä: Peruutuskamera (myös vakiona Tekna versio)
Suojaa elimistöä sekava kallis pysäköinti kuoppia ja naarmuilta

Kuvat Nissan Juke 1,6 DIG-T 4x2 2013 pitkäaikainen testi paikkaa Nissan Juke 1,6 DIG-T 4x2 - se on ...

... hyvin: Istuimet
Istuma kuten pitkän matkan-yhteensopivia koska kiinteämpi täyte. Lisämaksu nahkaverhoilu on 1200 euroa

Kuvat Nissan Juke 1,6 DIG-T 4x2 2013 pitkäaikaisen kokeen ajovalot Nissan Juke 1,6 DIG-T 4x2 - se on ...

... Huono: Spotlight
Ajovalojen valaisee tien epätasaisesti. Lumessa ja sade on backglare

Kuvat Nissan Juke 1,6 DIG-T 4x2 2013 pitkäaikaisen testipolttoaineen Nissan Juke 1,6 DIG-T 4x2 - se on ...

... Huono: Polttoaineen kulutus
Aikana koko testin etäisyys Juke osoitti vahvaa jano: keskimäärin 10,3 litraa Super

Kuvat Nissan Juke 1,6 DIG-T 4x2 2013 pitkän aikavälin testi ohjauspylväs Nissan Juke 1,6 DIG-T 4x2 - se on ...

... huono: ohjauspylväs
Ohjauspyörä Juke voidaan asettaa vain kahdessa, mutta ei perusteellisesti

Kuvat Nissan Juke 1,6 DIG-T 4x2 2013 Pitkäaikaiset testisuunnittelun Nissan Juke 1,6 DIG-T 4x2 - kestotesti

Muodollinen kieli: Ennakkoluuloton crossover suunnittelu Japani tekee keskustelun

Tuhlaavainen lautasen ja edelleen kiinteä ydin? progressiivinen Nissan Juke loisti meidän kestotesti-Marathon melko konservatiivinen sen sananlaskun Japanin luotettavuutta

Monet aikalaiset Nippon autonvalmistajat pidetään kokoajat kiinteä massatuotantona - jokapäiväisessä elämässä helposti, mutta se on yleensä hieman tunteita. Mitä näkyy messuilla epätavallisissa tutkimuksissa on yleensä osoitus mielen pelien suunnittelijoita ja insinöörejä. Koska Nissanin läsnäoloa Geneven autonäyttelyssä vuonna 2011 rummutus on toiminut ovat: siellä osoitti Japanin ensimmäistä kertaa tuotannon versio Fascination: Juke Tokyo. voi olla liioiteltu tyylistä, pitkäsäärinen crossover-auton, joka on kompakti auto, SUV ja coupe yhdistää ja ostaa edulliseen hintaan.

Edessä hallitsevat pyöreä ajovalot alla, ja lokasuojat on rako-muotoinen kotelo puolestaan ​​signaaleja ja merkkivaloille pullistuvat. pyöräkoteloiden kasvavat muodollisesti päässä kupeet korkea vyötärölinja ja pienet ikkunat. Kahvat takaovien on integroitu ikkunan karmiin ja yhdessä viisto kattolinja coupe-ulkonäkönsä. Vaikka kauneus on varmasti silmässä ja jotkut ihmiset kokevat muistuttaa nykyajan manga esteettisen katseltaessa Juke - tauon tavanomaisen suunnittelun yleissopimusten Nissan yhtiö ansaitsee kunnioitusta ja selkeästi tunnustaa ostajalle. Loppujen lopuksi Juke löysi lanseerauksesta lähtien syksyllä 2010 noin 25000 kertaa omistajaksi. On olemassa sanonta saksalainen auto ostajat ovat enemmän konservatiivinen.

KORKEIMMAN VARUSTEET linja ei mitään toivomisen varaa

Niin rullattu 17. toukokuuta 2011, etuveto Nissan Juke laitteistossa linjan Tekna kanssa nahkaverhoilu ja maalattu metallinen varjossa "Red Force" toimituksellisen pysäköinti. Konepellin alla? Vahva muodossa suuri 1,6 litraa bensiiniä suoraruiskutteisilla turbo 190 hv. Yhdessä edellä mainittujen extrat hinta Testiautoon tiivisti sitten 23920 euroa. Tekna laitteet voivat olla varsin vaikuttava, sillä se sisältää paljon siitä, mitä tekee vieminen alukselta miellyttävä: Navi ja audiojärjestelmä, peruutuskamera, automaattinen ilmastointilaite, kevyt ja sadetunnistin, Bluetooth-liitäntä, kevytmetallivanteet - mitä muuta voisit haluta? Täydellinen olosuhteissa pitkän matkan testi.

Pitkän matkan lainkaan avainsanan. Suora-injektio turbo lupaa nopeita ja vahvoja sprintti edistystä täällä 190 hv. 100 km / h kohdalla jää jälkeen vain 7,6 sekuntia. Niinpä oppi Nissan Juke nopeasti tietää Saksan moottoritieverkostoon. Menevät kuin yksikön sen innokkaasti reagointikykyä, mutta moitti laiska ajo on myös mahdollista. Tätä momenttikäyrä jonka muoto muistuttaa Table Mountain tarjoaa. Siten suurin vääntömomentti on 240 Nm jokapäiväisessä elämässä asiaa nopeusalueella 2000-5600 / min. Värähtelyiden suhteen, lisäansiot pyörivä moottori pysähtyy takaisin miellyttävän 6500 / min alkava punainen. "Kehittyneet nelisylinterinen" arvosteli Michael Godde, apulaispäällikkö Test and Technology, pähkinänkuoressa. Hammaspyörät on kuusivaihteinen vaihteisto puolestaan ​​ajoi melko rapeaksi. Pettymys huoltoasemalla, koska etenkin suurilla nopeuksilla, suunnitteluun liittyy korkea rakenne ja huono vastuskerroin 0,35 havaittavissa. Toisaalta h huippunopeus on jo 215 km / sulkeminen, toisaalta, kulutus kasvaa suhteettomasti nopeasti kappaleita. Siten varapäätoimittaja ja valtatie Usein Wolfgang Eschment lueteltu lokikirjaan "hyvin janoinen moottori vaikea ohittaa alle yksitoista litraa" Korkea moottoritien osuus on siis todennäköisesti syynä siihen, että pitkän aikavälin testi keskikulutus lopulta 10,3 l S / 100km tasaantui. Lisäksi erilaisia ​​matalan epäonnistuu, koska vain 46 litran tankki. AUTOZEITUNG vakioista pyöreää, joka lisäksi maantiellä ja valtatie ja kaupunki ajo, Juke valmistui huomattavasti enemmän hyväksyttävän 8,1 litraa.

Tässä yhteydessä on syytä huomata, että Nissan tarjoaa myös kehittyneitä dieselin Juke asemana vaihtoehtona. 110 hv: n moottori pidetään suurivääntömomenttisen vahva ja tuli ulos vain 6,3 litraa dieseliä 100 kilometrillä edellisessä testissä.

Täydessä toiminnassa paljastui TRACTION HEIKKOUDET

Öljyn kulutus on säilytettävä Nissan Juke Toisaalta takaisin. litra öljyä oli vain kahdesti täyttää uudelleen koko testin etäisyys. Matkien arvo: Kun kytkemällä virta, näytön ohjaamossa antaa tietoa öljymäärä ja säästää kuljettajaa likaisin sormin.

Pitkillä reiteillä istuimet häneen tyytyväinen iloisesti tiukka verhoilu. Art Director Andreas Schulz oli paikkaa "500 kilometrin vaiheissa helposti." Harmillista, että Nissan pois aksiaalinen ohjauspylväs kun Juke. Joten se ei voi löytää optimaalinen istumapaikan jokaiselle painoarvoa.

Kun teräviä käyrä rosvoja penkeissä pitäisi myös olla radalla enemmän sivutuki. Vuorotellen vaikuttaa varsin tiukka koordinoitua Nissan Juke erittäin ketterä. Jos kuljettaja äkillisesti kaasu pois, Juke osoittaa vähäisiä kuormitusmuutostapauksessa reaktioihin, jotka ovat kevyesti vaan toimesta ESP. Huvin ohjelman Nissan pitää D-tilapainiketta ready (vakio). Näin ollen ajo-ohjelmat voivat olla normaali, Eco, tai valita urheilu, jotka vaikuttavat erityisesti suunta ominaisuuksien mukaan moottorin vasteen ja ohjaus apua. Tiukoissa ketterä einlenkende Juke vaan osoittaa myös, että hänen veto tulee nopeasti rajat tulevat täydellä teholla käytössä - vaikutus, joka vahvistuu märkänä. Sinun pitäisi olla turvassa täällä numeron, valitsee parhaat all-wheel versio yhdessä CVT 3000 euroa ylimääräistä.

Käytössä pitkiä epäsovinnaisia ​​Japani toi sen asukkaat aina ilman kiertoteitä määränpäähän. "THE Navibedienung toimii yllättävän hyvin ja yksinkertainen", lähetystöneuvos päätoimittaja Markus Bach kehui sähköisen oppaan. Muuten kuitenkin, Juke on jokapäiväisessä elämässä, että joskus on noudatettava toimintaa muodossa, koska sen suunnittelu: Eli tilaa 4,32 metriä pitkä auto, varsinkin taka osoittautuu varsin niukasti. Jos on backseat nousseet kerran yli kapea oviaukot, on havaittu, että koska takana viisto ja vedettynä sivuun katon sivukuva pääesiintyjä kuvan. Puhuminen näkemyksiä "Näkyvyys taakse johtuu korkeasta vyötärölinja ja suhteellisen pieni ikkuna melko maltillista kuljettajalle. Koska takana kamera pysäköintitutka osoittautuu erittäin hyödyllistä, "totesi kirjailija Michael Harnischfeger. Toiminta on muutoin tavanomaista hyvää Japanin standardia. Jotkut sisustus ei kuitenkaan ole erityisen korkea laatu.

Kuorman tilavuus on vähän harva, koska koko ajoneuvon 251-830 litraa. Nämä arvot tiedämme enemmän pienten autojen segmentissä. Lisäksi matkatavaroiden oltava tasapainossa korkea kynnys. Kookkaita matkatavaroita, takana hylly tavalla, joka on "koota äärimmäisen pikkutarkka" vasta poiston, kuten testauspäällikön Martin Urbanke valitti. Loppujen: Vuonna dual tavaratilan lattian, joka on arvokas voidaan varastoida läpinäkymätön suojaamaan varkaita.

Kukaan matkustaa pimeässä, toteaa, että ajovalot eivät valaise tietä tasaisesti. Rakomaisen asema valot tarjota lumen tai sateen ylöspäin valoa ja satunnaista itse häikäistymisen kuljettajan. Valitukset tässä se on ohi, mutta ei ole vielä tullut, mukaan Nissan. Erittäin hyvä: lämmitys ja ilmastointi suostutella nopean vasteen ja varmistaa nopea Kuivaus ja miellyttävän sisäilmaston.

Hallittavissa ylläpitokustannuksia ja ÄLÄ KORJAUS

Lopussa 60000 kilometrin maratonin, se on aika arvioida. On käynyt ilmi, että lukuun ottamatta liioiteltu virallisen kielen ainoa loistaa päälle Nissan Juke oli sen unobtrusiveness. Työpaja henkilökunta vain nähnyt häntä ylläpitopalveluihin tehtiin Mittarilukema 35815 ensimmäistä kertaa, ja uudelleen 55115km. Mekaanikko lisäksi normaalin kunnossapidon siirtää vain kitisevä oven pysäytin hieman rasvaa kehossa. Muussa tapauksessa kirjoitusvirhe oli loistaa puuttuminen.

Inspektionenskosten, joista jokaisella on öljyn ja suodattimen vaihto, chattasivat 292,57 ja 401 euroa myös kehykseen. Huomattavasti kalliimpia toisaalta tuli renkaiden kulumista: siirtyessään käyttämään talvirenkaita Mittarilukema 21926 kesärenkaat osoitti vain 3,5 mm: n profiilia. Riittävä syy tilata uusia renkaita seuraavana keväänä, joka voittaa lukien asennus 555,46 euroa. Väkivaltaisesti myös poistoja ei: Lähes kahden vuoden Saksan Automobile Trust laskettu (DAT) jälleenmyyjän hankinta-arvo vain 11250 euroa. Mitattuna entinen alkuperäinen hinta 23920 euroa, tämä merkitsee häviötä arvon lähes 53 prosenttia - on todennäköisesti mitä käyttää, mutta lähinnä vähäisen kysynnän bensiinimoottorin.

YHTEENVETO

Aikana henkilö oleskelee uutistoimituksen Juke valmis hauskaa ajaa sen 190-hevosvoimaa turboahdettu. Vilkas kaupunki, paastota maanteitä ja moottoriteitä, Nissan oli suosittu termi testi auto. Vaikka luotettavuutta Japanin SUV vakuuttunut: 60,000 km ilman vika nykyään vielä ole itsestään selvää. Jotka usein hyödyntämällä vilkas luonnetta ja Sprintin vahvuus on moottorin odottaa korkeita polttoainekustannuksia. Tölkin kohdata valitsemalla polttoainetehokkaassa diesel. Koska haittapuoli, arvokkaita tappio jää.

TECHNOLOGY
 

Nissan JUKE 1,6 DIG-T-4X2
moottori4 cyl., 4-Vent. turbo,
nokka ajaaketju
kapasiteetti1618 cc
teho140 kW / 190 hv 5600 / min
Max. Vääntömomentti240 Nm 2000 ja 5600 / min
lähetys6-nopeus, manuaalinen
ajaaetuosa
laskutelineeteenpäin: McPherson, tukivarret, stabilointiaine;
takana: Vääntö jäykkä akseli, jouset, vaimentimet, stabilointiaine; ESP
jarrutEdessä: ilmata. levyt;
takana: levyt; ABS, hätäjarrutehostin
renkaatkierros:
215/55 R17 V
Vanteetkierros:
7 x 17
L / W / H4315/1765/1565 mm
akseliväli2530 mm
Hillitä paino / Zuladung²1290/445 kg
Kofferraumvol.251-830 litraa
päästöstandardineuro 5
tyyppi luokatHP 15/22 VK / TK 20
Ajosuorituksen /
KULUTUS
 
0-100 km / h²7,6 s
Höchstgeschwindigkeit¹215 km / h
EU Verbrauch¹6,9 l S / 100 km
AZ-Normrunde²8,1 l S / 100 km
Kestotesti Verbrauch²10,3 l S / 100 km
KUSTANNUKSET 
perushinta22240 €
¹ tehdasasetukset; ² Reading

HINTA / HUOLTO
 

NEUPREIS / JÄÄNNÖSRISKI
Alkuperäinen hinta Testiautoon ¹ 23920 €
Arvio jälkeen 60000 km²11250 €
Uusien autojen hintojen tänään24070 €
 Kiinteät kustannukset VUODESSA
vero132 euroa
Vastuuvakuutus TK 17346 euroa
Vastuuvakuutus TK 17695 euroa
Vastuuvakuutus TK 18143 euroa
 KOE KÄYTTÖKUSTANNUKSET
Polttoaine: 6166 litraa Super
Hinta: 1,62 EUR / litra
10028 €
Öljyn kulutus 2 litraa
Hinta: 46 €
46 euroa
Huolto, öljy palvelu,
kulutusosat
693,57 EUR
korjaus0 €
arvonalennus11226 €
Kustannukset per km kärsimättä arvosta0,18 EUR
Kustannukset per km ja poistot0,37 EUR
¹ sis. Tekna laitteet, nahka u. Metallinen maali; ² kauppias EK DAT arvio

Elmar Siepen