Civic sedan siristää osaksi keskiluokka

Honda Civic sedan (2017) Honda Civic sedan (2017)

Uuden Honda Civic sedan (2017) osuu ensimmäinen matka runsaasti tilaa kaikille matkustajille.

© Honda Honda Civic sedan (2017) Honda Civic sedan (2017)

Puunrungon valtava 519 litraa kuorman tilavuuden tuo sedan karsastaa cheekily keskiluokkaan.

© Honda Honda Civic sedan (2017) Honda Civic sedan (2017)

Konepellin alla piilee nelisylinterinen turbo, joka todellakin on vain 1,5 litraa, mutta tämä tulee 182 hv ja sen mukaisesti sitoutunut asiaan.

© Honda Honda Civic sedan (2017) Honda Civic sedan (2017)

240 Newton metriä riittää sprintin nollasta 100 8,1 sekunnissa, ja että auton 210 km / h jo loppumassa höyryä, häiritsevät järkevämpi asiakkaita Honda vähemmän.

© Honda Honda Civic sedan (2017) Honda Civic sedan (2017)

Sedan ei todellakaan ole animoituja, mutta silti digitaalisen ohjaamoon suuri kosketusnäyttö navigointi ja jopa perusvarustus enemmän avustajat, kuten on joitakin tuonnin malleja keskikokoisten lisämaksu.

© Honda Honda Civic sedan (2017) Honda Civic sedan (2017)

Koska ei ole sedan kuin viisiovinen malli 129 hevosvoiman kolmen sylinterin ja laitteet on niin laaja, hinnat jätä aikaisintaan klo 25520 euroa.

© Honda Honda Civic sedan (2017) Honda Civic sedan (2017)© Honda Honda Civic sedan (2017) Honda Civic sedan (2017)© Honda Honda Civic sedan (2017) Honda Civic sedan (2017)© Honda Honda Civic sedan (2017) Honda Civic sedan (2017)© Honda Honda Civic sedan (2017) Honda Civic sedan (2017)© Honda

Meidän ensimmäinen matka osoittautuu uusi Honda Civic sedan (2017) selvästi keskiluokan ominaisuuksia. For kilpailijat "real" Mittelklässler on japanilainen sedan vaan ainoastaan ​​hinnaltaan.

Toistaiseksi Honda Civic on tarkoitettu lähinnä VW Golf ja muu puristeita. Mutta jos Japanin tarjonta myöhemmin viisiovinen nyt uusia Civic sedan (2017), sitten painopiste siirtyy hieman. Nimittäin 4,65 metriä pitkä, runsaasti tilaa kaikille matkustajille ja takakonttiin valtava 519 litraa, sedan on jo kauan sitten kasvanut ulos golfkentälle ja kytketään cheekily keskiluokkaan. Tämä ei ole sattumaa. Ennen kaikkea, tietysti koska uusi Civic on maailmanlaajuinen hanke, myydään myös Atlantin yli ja amerikkalaiset ovat vihdoin kuin yhtä kokoa suurempi. Mutta kasvu sopii myös eurooppalaiset hyvä jutut. Hehän ovat asettaneet Accord kaksi vuotta sitten, joten ne eivät tarjoa mitään muuta sedan enemmän yläpuolella Civic. Koska uusi Honda Civic sedan (2017) säätää rajapinnan keskiluokan hyvin ohjelmaan.

Faktoja Honda Civic video:

Ensimmäinen lyhyt testi uuden Civic sedan (2017)

Varsinkin kun uusi Honda Civic sedan (2017) voidaan perustella hypätä luokan asemaan hyvin. Konepellin alla, vihdoin nelisylinterinen turbo, joka todellakin on vain 1,5 litraa, mutta tämä tulee 182 hv ja sen mukaisesti sitoutunut asiaan. 240 Newton metriä riittää sprintin nollasta 100 8,1 sekunnissa, ja että auton 210 km / h jo loppumassa höyryä, häiritsevät järkevämpi asiakkaita Honda vähemmän. Tästä syystä ei siksi "downgesizte" Moottori absoluuttisesti värähtelyjä, siististi soittaa maantiellä mutta etualalla ja on kaikkea muuta kuin hiljaisempi vaihtoehto. Vaikka laitteet, Japanin uuden Honda Civic sedan (2017) ovat tehneet tällaisen askeleen, että ne ovat edessä Passat & Co ei tarvitse piilottaa. Vaikka se ei ole animoituja, mutta silti digitaalisen ohjaamoon suuri kosketusnäyttö navigointi ja jopa perusvarustus enemmän avustajat, kuten on joitakin tuonnin malleja keskikokoisten lisämaksu. Ei mitään seurattavia apua ohjaustehostimen sekä vakiona automaattiset -kamera ja ennakoivan hätäjarrutuksen.

Tällä palkinto, Civic Limo iskee

Vasta kun sen asettaminen koukut hieman. Vaikka kaikki on aika siisti tehty, koskettaa Posh ja kompastu joka kolkassa käytännön varastointi jopa monitoiminen keskikonsoli, tumma muovinen maiseman puuttuu hienostuneesti, loistetta ja glamouria, joka keskiluokka nyt jopa korealaiset tarjous. Koska silloin tajuat vielä, että uusi Honda Civic sedan (2017) on pysynyt pienikokoinen sydän, joka suuntautui hieman ulos liimaa. Tämä pätee myös hintoja, jotka sijaitsevat kuin koko auton välinen luokkien rajat. Koska ei ole sedan kuin viisiovinen malli 129 hevosvoiman Kolmisylinerinen ja tilat ovat niin laajoja, että mennä pieleen vain 25520 euroa. Pientä sedan, joka kilpailee käytännössä autojen kuten Toyota Corolla tai Mazda 3, joka on ylpeä ilmoitus. Mutta sedan, joka voi kilpailla ainakin paperilla, ja Passat tai jopa kolmikko, joka on lähes edullinen. Varsinkin kun neliovinen on nimellisesti vielä noin 2000 euroa halvempi kuin jopa saman ajettu vaan paremmin viistoperä. 

Uusi Civic sedan tarkoitus lisätä myyntiä

Tietenkin he myös tietävät, milloin Honda sille huolimatta hyviä paikkoja tarjolla, laaja perusvarustus ja virtuaalinen hintaetu sitä uusien Civic sedan (2017) ei oikeastaan ​​kanssa Passat & voi tallentaa co. Eikä ainakaan koska japanilaiset eivät osansa tärkeä tässä luokassa laivaston markkinoilla. Mutta se ei muuta niiden odotuksia. Kun ne on myyty muutamia satoja limusiinit, he haluavat kasvattaa 20 prosenttia nyt ja tuo yli 1000 neliovinen vuodessa tiellä.