Mercedes C 63 AMG Coupé Musta Series | Nissan GT-R

Mercedes C 63 AMG Coupé Musta Series ja Nissan GT-R Rata Test Kaksi supercars jälki TestMercedes C 63 AMG Coupé Musta Series - PS Mercedes C 63 AMG Coupé Musta Series

C 63 AMG keksii 517 hv

Mercedes C 63 AMG Coupé Musta Series - Huippunopeus Mercedes C 63 AMG Coupé Musta Series

Huippunopeus on 300 km / h

Mercedes C 63 AMG Coupé Musta Series - Kiihdytys Mercedes C 63 AMG Coupé Musta Series

Sprint 100 kilometriä tunnissa tapahtuu 3,9 sekunnin

Mercedes C 63 AMG Coupé Musta Series - Kulutus Mercedes C 63 AMG Coupé Musta Series

Polttoaineen kulutus on 16,5 litraa Super Plus 100 kilometriä kohden

Mercedes C 63 AMG Coupé Musta Series - Hinta Mercedes C 63 AMG Coupé Musta Series

Hinnoiteltu AMG on 115430 euroa

Mercedes C 63 AMG Coupé Musta Series - Renkaat Mercedes C 63 AMG Coupé Musta Series

Renkaiden koko 255/35 ZR 19 Y ja 285/30 ZR 19 edessä takana Y

Mercedes C 63 AMG Coupé Musta Series - Istuimet Mercedes C 63 AMG Coupé Musta Series

Ämpäri paikkaa Mercedes antamaan täydellisen sivuttaistuki ja ovat osa AMG Track paketti 5891 euroa

Mercedes C 63 AMG Coupé Musta Series - Cockpit Mercedes C 63 AMG Coupé Musta Series

Jyrkästi upottamalla, ote ohjauspyörästä istuu täydellisesti kuljettajan käsissä

Mercedes C 63 AMG Coupé Musta Series - Moottori Mercedes C 63 AMG Coupé Musta Series

innoissaan koottu käsin AMG V8 - revving voimaa ja äänen

Nissan GT-R - PS Nissan GT-R

550 PS valmistaa GT-R tunkilla

Nissan GT-R - maksiminopeus Nissan GT-R

Huippunopeus on 315 km / h

Nissan GT-R - Kiihtyvyys Nissan GT-R

100 kilometriä tunnissa on saavutettu vain 3,2 sekunnissa

Nissan GT-R - Kulutus Nissan GT-R

Testi polttoaineen kulutus on 16,9 litraa Super Plus 100 kilometriä kohden

Nissan GT-R - Renkaat Nissan GT-R

Renkaiden koon 255/40 ZR F 20 etu- ja 285/35 ZR F 20 takana

Nissan GT-R - Recaro istuimet Nissan GT-R

Mukavat ja hyvä sivutuki tarjotaan Recaro istuimet voidaan säätää riittävän

Nissan GT-R - Ohjaamon Nissan GT-R

Ohjauspyörä ja varusteet voidaan säätää kuljettajan yhdessä korkeus

Nissan GT-R - V6 Biturbo Nissan GT-R

V6 Biturbo vaikuttunut räjähtävä tehonannon

Nissan GT-R ja Mercedes C 63 AMG Coupé Musta sarja on vain ehdollisesti jokapäiväiseen suositeltava - Yli 500 hv koneista on viritetty tuottavat täydellisen suorituskyvyn. Kaikki pyörät tai takaveto, V6 twin turbo V8 vai? Nürburgring tarjoaa selkeyttä

Vaikka keskustelut CO2-päästöt ja sähkö liikkuvuutta autoteollisuuden mestariteoksia luotu kehitysosastojen jäänteitä. Ajoneuvot, jotka juhlia estetiikkaa taiteen jokaisen liitoksen. Näistä olennot hienoin autokulttuuriin ei näytä olevan mitään rajoja. Kaksi esimerkkiä? Tässä sinulle: Tällä Mercedes C 63 AMG Coupé Musta Series-versio täydellä varustepaketti ja Nissan GT-R.

Sekä luodaan ratsastaa raja, melu sivuttaiskiihtyvyyden metsästää parhaat ajat. Ja se kyseessä tänään - nopein aika. Te ihmettelette miten hyvin käyttömukavuus on? Oletus. Kuluttavat paljon kahden urheilijoiden? Liian paljon. Nissan sijaitsee vain 16,9 litraa Super Plus 100 kilometriä kohden tyytyväinen, Mercedes on vain hieman varautunut 16,5 litraa. Niin että nämä kysymykset olisi jo selvitetty.

Ratojen MADE
Takaisin todellista nimittämistä kahdesta kuumapäät: raviradalla. Nürburgring GP piiri - pitkän yhteys. Täällä ovat pois urheiluauto. Mutta se ei ollut urheiluauto missä tahansa muodossa pitäisi olla mahdollisimman kevyt? Työssä näyttää vanhentunut. Jopa sen debyytti, Nissan GT-R järkyttynyt alalla rehevissä paino niin paljon kuin 1773 kg.

Mutta hän opetti Euroopan urheiluauto maailmanennätys kertaa pelätä. Ja vielä: Kaikki on suhteellista. Mercedes C 63 AMG musta-sarja painaa mitään takaistuimen vain kaksi kevyt kuppi-istuimet ja ilman jokapyöräveto vain 30 kiloa vähemmän kuin "Godzilla" kuin japanilaiset kutsuvat GT-R. Kuitenkin huomaat, että molemmissa tapauksissa, jokainen gramma istuu oikeassa paikassa.

Enemmän track testit: Vapaan uutiskirje merkintään AUTOZEITUNG

Heti kun yksi puukottaa ensimmäisen mutkan tietysti GT-R ja C 63 näyttävät heittää satoja kiloja massaa. Kaarreajossa nopeus, ohjaus vaste, jarrutusteho - Nissan ja AMG Super urheiluauto, joka on jo korjattu Einfahrrunden on Eifel piiri. Mercedes esittelee, hän tulee olemaan ensimmäinen kerta metsästys. Renkaat ovat pois lämpötilan, kaikki ohjausjärjestelmät, ilmanpaine tarkistetaan.

Testaamme puhdasta. Silloinkin kun kytket alku-Maali suora Mercedes käy kiistattomasti ilmi, että 517 hv ja 620 Newton metriä takapyörät päästä asfaltti. Armottomasti luonnollisesti hengittävillä V8-moottori käyttää Swabians rinteillä. Moottori on raivoaa läpi kaikki nopeusalueilla ja käyttöön yksi bestkomponierten kahdeksan sylinteriä äänimaisemia, että on olemassa.

Jokaisen vaihtamisen seitsemän nopeus automaattivaihteisto - ilman momentinmuunnin, mutta kytkimen öljykylvyssä - muuttaa rytmiä. 227 km / h osoittaa, nopeusmittarin DTM 2012: turva-auton kanssa 517 hv ensimmäisessä jarrutuksessa piste. Kiinni jarruttaa hyvin 50 km / h - kovaa työtä kuuden mäntä jarrusatulat etuakselilla ja neljän mäntä jarrusatulat takana. Vapauta jarru, periksi. C 63 AMG Musta sarja asettaa ohjauksen komento erittäin spontaani ja tarkasti.

Puhdas määrittelee edessä kertoo, kun raja saavutetaan. tyhjentää Mercedes ilmoittaa hänen poikkileikkaus. perän sitten painaa erittäin varovasti ulospäin. Herkkien kaasu jalka ja herkkä kädet, kuuma C voidaan sijoittaa senttimetri. Kiitos tasauspyörästön ja näennäisesti sulautuu asfaltin urheilun renkaat Mercedes tuotti valtavasti otteen taka-akselille.

Wild oversteer on hänelle vieraana. Kuljettajan on aina jalka, kuinka kiihkeää yhteistyössä ohjauksen taka-akselin kohdalla on - ja tuntee täydellisesti integroitu ajoneuvoon. ämpäri paikkaa korjata häntä kuin paheita, ohjauspyörä on lähellä ja miellyttävän pystysuunnassa edessä elin - niin se on. rehevän spoilerit (7973 euroa) varmistaa riittävän kosketuspaineen.

Urheiluauto parhaimmillaan. AMG helpottaa sen lentäjät löytää oikea rytmi. Dunlop otti levyt puhdas, tehdään suurella voimalla lievää nousua läpi Michael Schumacher-S, Warsteiner käyrä Schwabe anteeksi jopa sisällyttäminen hillitsee kilpa linja.

Tunne on hyvä, lähes täydellinen kierros. Täydellä kuormituksella, se menee läpi Advan-keula, kova läimäyttää jarrut, paine kohta taas hieman vaeltelu, mutta silti viivästynyt hartian - jopa Musta sarja lentää lähes 130 km / h, NGK kansainvälisesti. Toinen mutka, ja ajoitus pysähtyy kaksi minuuttia ja 17,56 sekuntia - vertailukohtana GT-R.

Vaikka Japani etsii monille kompromissiratkaisun, se on harhaa valtava. Head kehittäjä Kazutoshi Mizuno on aikaisemmin rakennettu Nissan C-ryhmän kilpa-autoja. Ja samalla intensiteetillä hänellä on Nissan GT-R luotu. Ei coupe urheilullinen lahjakkuus mutta täysiverinen superauto. Vaikka tekniset tiedot puhuvat puolestaan: nollasta 200 10,6 sekunnissa - kaksi sekuntia nopeampi kuin C 63 AMG.

Dip Nissan GT-R alkaa - kuten aina - kanssa epäuskoisena päätään pään. Mitä? Noin veto, jotka tuottavat renkaat ja neliveto taka lukitus ero. ja uskomatonta vauhtia, ja Nissan on fantastinen eteenpäin. Käheä huuto 3,8-litrainen V6 twin turbo puhuu kuin mikään muu turbomoottori kiinni kaasua komentoja.

Kahden kytkimen siirto Borg Warner vaihtaa vaihdetta ilman Zugkraftunterberechung. Lopussa linjan nopeusmittarin näyttää nopeuden 239 - Twelve km / h enemmän kuin AMG. Oikeiden jarrutuskohta, on helpompaa Nissan. Ei vain siksi, että hän reagoi lämpimällä jarrut entistäkin brutaali kuin energia C, mutta koska hänen Brembo tulpat aina tarjoamaan samaa painekohdassa vaikka useita kierroksia.

Kuitenkin, että Mercedes on silmien tasolla, kun kääntämällä ja muutaman ensimmäisen metrin käyrän GT-R sijaitsee hienostunut kaareva aikana areenalla osan. Mutta paljon ennen huippu Japani pelaa voimaa ja pitoa ulos armottomasti. Ja mitä pidempi kaari, sitä parempi Nissan on.

Lopussa roikkuvaa pitkä jäljellä kaaren Areenalla osassa hän on jo toiset kymmenen km / h nopeammin. Tätä varten GT-R vaatii herkempi kädet rajan. Liian paljon ylimielisyys kulmassa merkintä GT-R, joka on 55 prosenttia, kaksi prosenttia enemmän painoa etuakselilla kuin AMG, aliohjautuvuuden kommentoitu. Äkillinen kuormituksen muutokset myös laukaista lausutaan oversteer.

Kuitenkin, se voidaan siepata upealla hieno ohjaus ja hyvin ohjattu kaasu syötteen. Jos kuljettaja kerran liitetty Nissan hän blurts pois yksi kierros toisensa jälkeen hälyttävän johdonmukaisuus ja nopeus. Lähes jokaisessa mittauspisteessä GT-R on nopeampi. lopussa ulokkeen per kierros lisää jopa lähes neljä sekuntia. GT-R on jälleen kerran osoittanut hän on yksi nopeimmin superauto maailmassa. Mutta tinkimätön C 63 AMG Musta sarja osoittaa, että jopa kaikkein arvoinen malli uinuu upea mestariteos.
Michael Godde

tekniset tiedot
moottori 
sylinteriV8, neljä venttiiliä
kapasiteetti6208
teho
kW / hv
1 / min

380/517
6800 U / min
Max. Vääntömomentti. (Nm)
1 / min
620
5200 U / min
voimansiirto 
lähetys7-nopeus automaattivaihteiston
ajaatakapyörän
laskuteline 
jarrutv: Tuuletettu. ja reikälevyä
h: ilmata. ja reikälevyä
renkaatv: 255/35 ZR 19 Y
h: 285/30 ZR 19 Y
lukemat
Paino (kg) 
Omamassalla (tehdas)1741
Kiihtyvyys / väli- sprint 
0-100 km / h (t)3,9
Huippunopeus (km / h)300
kulutus 
testi kulutus16.5L / 100 km (Super Plus)
EU: n kulutus12.2l / 100 km (Super Plus)
tavoittaaK. A.
pakokaasupäästöt 
Hiilidioksidin CO2 (g / km)K. A.