Disse kostnadene som lurer på TÜV

De fleste mangler i HU og AU bremser Guide: De vanligste manglene i Hautpuntersuchung (HU)

Annethvert år, biler representasjoner til hoved etterforskningen. Ofte revisor nekte stempel på grunn av mindre defekter. Med vår sjekkliste unngår du grove feil.

© imago De fleste mangler i HU og AU mangler papirer Guide: De vanligste manglene i Hautpuntersuchung (HU)

Uforståelig, men dessverre ofte slik: Manglende papirer. I tillegg til vognkort (registreringsbevis I), må sertifikatet skal presenteres for utslipp test. Hvem har gjort endringer i sitt kjøretøy må også bære de relevante papirer. sensorene reagerer noen ganger svært følsom for mangel på registrering papirer.

© imago De fleste mangler i HU og AU skrin Guide: De vanligste manglene i Hautpuntersuchung (HU)

Like steinhard sensorer med ufullstendige førstehjelpspakker, mangel på varseltrekanter og sikkerhetsvester. Påminnelse: Den første kit har en utløpsdato. Husk å sjekke før du går videre til hoved etterforskningen.

© imago De fleste mangler i HU og AU lys Guide: De vanligste manglene i Hautpuntersuchung (HU)

Funksjonen til belysning enheter, kan du enkelt sjekke. park bare la bilen stå på første frem og takket være fremskritt Windwärts foran en vegg og gå gjennom de forskjellige funksjonene. Alternativt kan hjelpe med visuell inspeksjon du bestemt en venn eller bekjent. Belysning testen for følgende funksjoner: fjernlys, nærlys parkeringslyset, venstre blinklys, blinklys høyre, baklysene, bremselys, ryggelys og tåke lys hvis det er nødvendig. For å teste hvorvidt tillegg er nærlys riktig innstilt.

© imago De fleste mangler i HU og AU varsellys Guide: De vanligste manglene i Hautpuntersuchung (HU)

Enda enklere: sjekk varsellys. en av kontrollamper belyst kontinuerlig, rapporterer kjøretøyet en defekt som også ikke forblir ungemerkt med revisor og hindrer TUV merket på vanlig måte.

© imago De fleste mangler i HU og AU bremser Guide: De vanligste manglene i Hautpuntersuchung (HU)

Arbeider bremser er viktig for sikkerheten. Selvfølgelig, revisorer av GTU, DEKA, GTU og Kus sjekk her spesielt nøyaktig. Så det er ingen overraskelser, og du trenger for å lage representasjoner igjen på grunn av defekte bremser, de kontrollere før pads og plater gjennom en enkel visuell inspeksjon.

© imago De fleste mangler i HU og AU bremser Guide: De vanligste manglene i Hautpuntersuchung (HU)

For dette er demontering av dekket ikke nødvendig. Ved hjelp av en lommelykt for å sjekke om fôr ikke er tykk nok. Sektorene skal være uskadd og har ingen dype riper. Ellers kontakte et verksted og få råd av en av en spesialist.

© imago De fleste mangler i HU og AU dekk Guide: De vanligste manglene i Hautpuntersuchung (HU)

Avslutt ved TÜV, DEKRA, GTU eller Kus med et flatt dekk før, vil revisor sannsynlig sette din generelle egnethet til å kjøre i spørsmålet. Men selv på slitte dekk, ingeniørene er allergisk.

© imago De fleste mangler i HU og AU dekk Guide: De vanligste manglene i Hautpuntersuchung (HU)

En mønsterdybde på minst 1,6 mm er tillatt i Tyskland for sommerdekk. I beste fall bør dekkene har mye mer profil. For å sjekke, kan du bruke en elektronisk profil tester. Men det er også gratis.

© imago De fleste mangler i HU og AU dekk Guide: De vanligste manglene i Hautpuntersuchung (HU)

Den goldene Rand av en ett-euro mynt er tre millimeter tykt og således ideelt egnet for måling av mønsterdybden. Forsvinner gullring i slitebanemønsteret, er det ingen mangler her. Selvfølgelig må dekket ellers være i perfekt stand.

© imago De fleste mangler i HU og AU steinsprang Guide: De vanligste manglene i Hautpuntersuchung (HU)

Du holder på bildet er overdrevet? Men vi kan ikke være uenig. Men selv mindre steinsprang, spesielt i synsfeltet, ofte føre til bileiere kjøring fra gården uten TÜV segl. Her kan sjekken i enhver kjøresituasjon.

© imago De fleste mangler i HU og AU fjæring Guide: De vanligste manglene i Hautpuntersuchung (HU)

Det samme gjelder for Überpüfung chassis og styring. For at du må være en profesjonell. Vær forsiktig når du svinger på støy og uvanlig oppførsel av kjøretøyet. Selv bilen i humper kan ikke sprette tilbake. Deretter kanskje fjærer eller dempere ikke lenger er intakt. En defekt som er best løses før hoved eksamen.

© imago

Disse kostnadene er på TÜV, DEKRA, GTU eller Kus til hoved etterforskningen. Ofte små defekter hindre den ettertraktede kvalitetsstempel. Vi vil fortelle deg hva du skal se på kort Kontroller og forrådt de TUV kostnader.

Rundt én av fire biler som omfattes av generell inspeksjon (HU) og utslipp test (AU), TÜV rapportert. Spesielt irriterende: Ofte er det bare små feil som hindrer den ettertraktede kvalitetsstempel. Så du unngå ekstra kostnader, unødvendig forbruk av tid og en akutt verksted besøk, har vi listet opp de vanligste feilene for deg. Hadde tidligere TÜV monopol, nå bilen inspeksjon DEKRA, GTU og Kus ta bilene under mikroskopet og er derfor en viktig faktor for sikkerheten på tyske veier. Annethvert år, nye biler bare etter tre år, biler for HU og AU representasjoner. Eieren har glemt de nødvendige vognkortet, var veien fri. I tillegg til vognkort (registreringsbevis I), må sertifikatet skal presenteres for utslipp test. Hvem har gjort endringer i sitt kjøretøy må også bære de relevante papirer.

De fleste TÜV mangler i videoen:

Disse kostnadene er pådratt av TÜV

En kort kjøretøykontroll anbefales sterkt før testen. Advarer vester og varseltrekant om bord og førstehjelpsskrin er fullført? Gjør lys og skru signaler riktig og de er riktig innstilt? Gjør dekkene har nok slitebanen og luft? Er bremseskiver eller bremseklosser slitt, eller kanskje til og med gi styre- eller suspensjon merkelige lyder eller ikke fungerer som den skal? Spørsmål som kan besvares raskere grus i frontruten og blinkende varsellys i cockpit. Mens noen bileiere avfeie dette som en bagatell og verkstedbesøk er planlagt eller allerede avtalt, kan revisor ikke høre på fornuft. Den ettertraktede kvalitetsstempel som oppfyller de juridiske kravene i etterforskningen.

Dette TÜV kostnader (kostnader i EUR)
sensorBundesl.
HU for
Biler (inkl.
AU)
 
HU for
Biler (inkl.
AU)
HU for
motorsykkel
(Inkl. AU)
HU for
motorsykkel
(Uten AU)
 TÜV HanseHamburg 98,00 53.50 66,00 40,00
 TUV NordHamburg, Bremen, Lower Saxony,
Sachsen-Anhalt, Schleswig-Holstein,
Mecklenburg-Vorpommern,
Nordrhein-Westfalen
 99,00 71,90 66.75 43,20
 TUV NordHessen, Rheinland-Pfalz,
Saarland
 89,00 66.20 64.20 41,90
 TUV NordBerlin, Brandenburg 95,64 66,64 64.20 42.65
 TUV NordBaden-Württemberg, Bayern 90,80 61,50 64,00 41,90
 TÜV SüdBaden-Württemberg, Bayern 98,00 53.50 64,90 40,20
 TÜV SüdSachsen 99.50 67,50 64.20 44,20
 TÜV ThüringenBerlin, Thüringen 96,00 59,00 61,00 43,00
 Kusalle fylker 86.00 til
 102,00

 
58,00 till
 72,00
 

 
60.00 til
 68,00
 
 
 42.00 til
 46,00
 
 DEKRAalle fylker ikke
 informasjon
 ikke
 informasjon
 ikke
 informasjon
 ikke
 informasjon
 GTUalle fylker 86.00 til
 102,00
 
 62.00 til
 72,00
 
 62.00 til
 68,00
 44,00 till
 46,00
Kostnad per juli 2016

Mange TÜV feil kan forebygges

Et annet tips til slutt: Bli rime ekspedere representasjoner etter 24 måneder til neste generell inspeksjon ved TÜV, DEKRA, GTU eller Kus. Etter fristen, bileiere har to måneder på å oppfatte utnevnelsen. Etter det vil det bli dyrt. Belegg bilister disse to månedene, ingeniørene sjekke bilen nøyaktig og beregne merkostnadene en premie på 20 prosent. Har bileiere, så ikke engang løst de mest grunnleggende feil i oppkjøringen til den siste ideen for HU er alle mer irriterende.

Intervaller for generell inspeksjon

kjøretøytype1. etterforskning2. etterforskning
biletter 36 månederhver 24. måned
motorsykleretter 24 månederhver 24. måned
Bobiler til 3,5 tonn *etter 36 månederhver 24. måned
Tilhengere på opptil 750 kgetter 36 månederhver 24. måned
Trailer over 750 kg til 3,5 tonn *etter 24 månederhver 24. måned
* Godkjent totalvekt
Andre tjenesteproblemer
Alle turboladeren
Fakta og instruksjoner for tennplugg endring
Alt for oljeskift
Virkelig gi jumpstart
bestemme at dekkstørrelse
Tips for quotation
Endre Schweibenwischer riktig
Tips for bruktbil kjøp