HVORDAN AdBlue ‘anvendt

AdBlue teknologi AdBlue: Små dråber, store problemer

AdBlue sprøjtes ind i røggassen gennem en ventil og hjælper med SCR-katalysatoren i omdannelsen af ​​nitrogenoxider

AdBlue påfyldningsstudsen AdBlue: Model

Den enkle dækning for AdBlue skal udnytte ved siden Tanken er under flappen og ikke i bagagerummet ender

AdBlue tankning Mercedes AdBlue: Udlandet

På en prøvetur i Sverige AdBlue kørte lav; på tankstationen var der kun den overdrevne lastbil kanister

AdBlue additivtank VW Sharan AdBlue additiv tank i VW Sharan

AdBlue kræver en ekstra tank, som opvarmes af et varmelegeme i hård frost

AdBlue tankning AdBlue påfyldningsstudsen

I Audi Q5, kan lukningen af ​​AdBlue-tanken kun åbnes med den stikdåse

Er de moderne dieselbiler AdBlue ud, kan de ikke startes. Og genpåfyldning urinstof løsning er unødigt kompliceret for biler

Den fortræd begynder, som så ofte med et display i kombiinstrumentet: "Please refill AdBlue - selv 2400 km." At ignorere opfordringen til hjælp fra diesel til urinstof løsning, bilen forbliver i værste fald er: Uden AdBlue motoren kan ikke startes. I bedste fald er det diesel stadig kører i nøddrift. Her kunne fortsætte teknisk set bilen - kun nitrogenoxidemissionerne ville blive forringet. Da diesel, men så ikke længere opfylder emissionsstandarder, lovgiveren giver en kvasi miljømæssig startspærre. De bilproducenter har angiveligt størrelse tanke til AdBlue, så de er til at blive fyldt under inspektioner i værkstedet. Der falde til lige under ti euro for 1,89-liters flaske stadig lønomkostninger, normalt omkring 50 euro. Men erfaringerne i test viser dagligt, at hyppige rejsende ofte nødt til at genopfylde endnu tidligere. Og på tankstationer er der som regel kun de store ti-gallon dåser til lastbiler (omkring 14 euro). Da fyldstoffet ikke passer AdBlue tanken åbning, der spildes er uundgåelig. Og benzinpumper som lastbiler er ikke alle steder tilgængelige for biler: Field test, såsom BMW og Total var lige begyndt.

Blå plak til dieselbiler:

Hvad har brug Diesel AdBlue?

Moderne brug diesel AdBlue for at reducere udslip af kvælstofoxider. Dette kræver Euro 6 emissioner standard, den nyligt anvendt siden den første af september 2014 alle kommer på markedet biler og fra den første af september 2015 alle nye biler på. diesel kan nu udlede stedet for 180 kun 80 milligram nitrogenoxider pr kilometer. For mange bilproducenter anvender SCR-katalysatorer har længe været anvendt i lastbil byggeri. Disse bygge nitrogenoxider fra anvendelse AdBlue, som består af 32,5 procent urinstof og 67,5 procent deioniseret vand. Kemikaliet er lugtfri og ikke-toksisk.

AdBlue frigiver ammoniak

AdBlue injiceres direkte ind i udstødningen tarmkanalen hvor det frigiver fri ammoniak. Dette reagerer i SCR-katalysatoren med nitrogenoxiderne og omdanner dem til kvælstof og vanddamp. Styres af motorstyreenheden doseringsmodul sikrer, altid den nødvendige til hastighed og køretøjets belastning mængde injiceres. Forbruget er omkring 05:56 procent af diesel. Fordi AdBlue fryser ved -11.5 grader, kan tanken til additivet i alle biler opvarmes.

Hvad er AdBlue?

AdBlue består af 32,5 procent urinstof, en ufarlig, syntetisk nitrogenforbindelse, og demineraliseret vand. Der er kun én sort.

"AbBlue tomt eller refill"-Meldung

De indbyggede elektronik indikerer, når AdBlue genopfyldes. Beskeden kan ikke ignoreres senest efter den tredje gang på da motoren kun kører med reduceret effekt, eller slet ikke kan startes.

Kan vi fylde op selv AdBlue?

Ja, du kan supplere additivet selv. For nogle biler, kan en refill kit dette være nødvendigt. Alt vigtigt at dette er i de specifikke betjeningsvejledning. Efter påfyldning af AdBlue tænde tændingen, og vent elektronikken har anerkendt det nye niveau. Dette kan meget vel tage flere minutter.

Kan AdBlue fryse?

Ja, frysepunkt AdBlue er -11 grader Celsius. Derfor AdBlue tanke er normalt opvarmet. Hvis udsat for ekstremt lave temperaturer og tanken varmelegeme ikke umiddelbart kan optø AdBlue væske, anbefales en varm garage og lidt ventetid.

Kan AdBlue overløb når genopfyldning?

Ja, så hellere langsomt refill. Af den måde: Nogle producenter mellemrum foretage for meget er afsluttet AdBlue ved et overløb fra under køretøjet direkte til ydersiden. Meget mere skadelige for malingen, det ville nemlig når urinstof blanding af påfyldningsåbningen forekommer, og løber gennem malingen. Dog bør noget AdBlue kommer i kontakt med køretøjet maling vaskes straks med store mængder vand.

AdBlue i direkte tanken?

Nej! Under ingen omstændigheder fylde AdBlue direkte i brændstoftanken.